אוכל עולמי - פלוב (מרכז אסיה)

פלוב (Plov \ Pilav)

פלוב הוא תבשיל אורז מסורתי, הנפוץ בכל מדינות מרכז אסיה. בכל מדינה ובכל עדה מכינים אותו מעט אחרת, אך לרוב זו תהיה וריאציה כלשהי של אורז מבושל עם ירקות (גזר, בצל, חומוסים) ומעליו נתח של בשר כבש שמטפטף את השומן על התבשיל..


את הפלוב ניתן למצוא גם במסעדות בישראל - אצל הבוכרים הוא נקרא פלוב, אצל הפרסים אושפלאו ואצל התורכים פילאף. מתכונים אפשר למצוא כאן וכאן . אני כמובן ממליץ על המקור - מסעדות מקומיות בטג'יקיסטן ואוזבקיסטן שמכינות את הפלוב המושלם.. בחתונות ובארועים גדולים, כשצריך להכין אוכל לסועדים רבים - תמיד יכינו באסיה סיר ענק של פלוב ויכבדו את כל העוברים ושבים.

בואו לטרק בהרי הפאמיר כדי לטעום בעצמכם: